Solar plexus – kontakt, behov, grænser, passion

  • d. 27.-29. okotber, 2023

 

”Kærlighed starter i solar plexus” – Bob Moore

 

VELKOMMEN

Solar plexus er evigt interessant, og et evigt arbejdspunkt, for (stort set) alle mennesker. Interessant fordi det rummer store uforløste potentialer. Arbejdsomt fordi meget af vores mørke gemmer sig dér. Solar plexus er det område, som styrer mange af vores relationelle kompetencer. Herudover styres vores behov og grænser af solar plexus. Endelig bor vores evne til at brænde for noget – vores vilje, vores passion i solar plexus. Og så starter kærligheden i solar plexus. Tilstanden i vores solar plexus er derfor afgørende for en række essentielle livsområder, som vi vil adressere på retreatet. Kurset trækker på modellen med de syv chakraer. Det er ikke nødvendigt at have forudgående kendskab til arbejde med chakraerne.

 

Kurset henvender sig til mennesker, som gerne vil dybere med sig selv. Som gerne vil forløse blokeret energi. Og som gerne – på baggrund af denne forløsning – vil kunne mere i deres liv: I deres relationer, ift. at stå ved egne behov, ift. at sætte sunde grænser, og ift. at leve mere passioneret. Mere power. Yderligere er solar plexus er et af de vigtigste redskaber for alle os, der arbejder med andre mennesker; et redskab, der sikrer at vi kan holde balancen, som igen støtter vores eget velvære i kontakten med dem omkring os.

Solar plexus er også et meget sensitivt og sårbart område. Og derfor arbejder vi med særlig nænsomhed, og med stor invitation til, at alle deltagere mærker efter deres egne behov, og er med på retreatet på netop den måde, som er mest gunstig – mest i overensstemmelse med ens egne behov.

 

SOLAR RPLEXUS OG DET ØVRIGE CHAKRA SYSTEM

Vi vil også arbejde direkte med solar plexus’ sammenhæng med de øvrige chakraer; dvs. sammenhængen med resten af vores helhed. Det gælder sammenhængen nedadtil, til rod og hara chakraerne. Sammen med disse to chakraer udgør solar plexus hele vores fundament i livet, vores instinkt. Derudover gælder det sammenhængen opadtil, primært med hjertet, sekundært med kronechakraet. Ikke mindst er forskelligheden fra hjertet et essentielt tema. Det at kunne skelne skarpere mellem solar plexus og hjertet, beriger begge chakraer meget. Endelig er solar plexus chakraet for kærlighed og angst: Som Bob Moore indikerer i citatet. Vi arbejder derfor også med, hvordan solar plexus er en primus motor for vores kærlighedsliv. Og den frygt, som ofte blokerer for kærligheden. Og for meget andet.

 

ARBEJDSFORMER

VI har fire primære arbejdsformer på kurset. 1) Vores krops-praksis, 2) mindfulness, 3) kontakt- og udvekslings-øvelser, og 4) energi-øvelser. I kropsdelen vil vi fokusere mere på mave- og ryg, for rent kropsligt at adressere solar plexus. Vi vil i krops-delen også benytte åndedræts-arbejde, som kan styrke og understøtte solar plexus. Mindfulness, siddende og liggende, vil vi anvende som redskab til integration og hvile, og som meditativt islæt. Kontakt- og udvekslings-øvelser bruger vi til at træne og udforske det, der foregår i solar plexus. Igen: med nænsomhed, så sensitiviteten, afspændingen og sårbarheden kan få plads. Og egne grænser kan få det.

 

PROGRAM

FREDAG

12 Frokost

13-18 Undervisning og praksis

18 Aftensmad

19-19:30/20 Aftenundervisning

 

LØRDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:00 Morgenmad

11-13 Undervisning og praksis

13 Frokost

PAUSE

16-18 Undervisning og praksis

18 Aftensmad

19-19:30/20 Aftenundervisning

 

SØNDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:00 Morgenmad

10:30-13:30 Undervisning og praksis

 

PRISER OG VÆRELSESTYPER

Deleværelse: 3.600 kr (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn. Antallet varierer pga. varierende deltagerantal)

Dobbeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal)

Enkeltværelse: 4.300 kr (begrænset antal)

Prisen inkluderer udover undervisning og logi: frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr samt sengelinned og håndklæder. Måltiderne er økologiske og vegertariske. Alle deltagere har 1 tjans, hvor man hjælper med lettere madlavnings-opgaver og afrydning.

 

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simon@gmail.com, og fortæller hvilken værelsestype, du ønsker. Du modtager herefter anvisninger på betalingen, som kan laves via Mobile Pay og bankoverførsel.

 

MELLEMRUMMET RETREAT – HVOR RETREATET AFHOLDES

Retreatet afholdes på Mellem-Rummet Retreat på Samsø. Mellem-Rummet Retreat er en total istandsat trelænget gård, med en af de smukkeste undervisningssale i Danmark. Mellem-Rummet Retreat er omgivet af smuk natur, både den helt tætte natur med park- og haveanlæg, men også markerne, og de 12 minutters gang til havet.

 

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)

Retreatet løber fra fredg-søndag. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 13:30. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou. Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 15:45. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn. Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

 

https://simonvjhansen.dk/