10. maj 2021

AT NAVIGERE I DEN DIALOGISKE DANS MED SIT EGET UBEVIDSTE (ONLINE FORLØB)

AT NAVIGERE I DEN DIALOGISKE DANS MED SIT EGET UBEVIDSTE

 

Aldrig før har der været så mange mennesker på kloden – og i den vestlige verden – som beskæftiger sig så meget med udviklings-arbejde: Meditation, yoga, mindfulness, healing, retreats, selvudvikling, englekort, coaching. Altsammen for at indfri sine egne højeste potentialer og komme sig selv og andre nærmere. Men mange af de ovennævnte teknikker – det gælder fx meditation, mindfulness og healing, men også flere af andre teknikker – er egentligt relativt avancerede teknikker. Og egentligt teknikker, som man kan få langt mere ud af, hvis man har basale færdigheder i at navigere i sit eget ubevidste. Mange af de ovennævnte teknikker – meditation, yoga etc. – er skruet sådan sammen, at de kan bringe os hen i ”højere tilstande”, som vi måske i vores hverdag ikke har adgang til. Det ubevidstes vej – som er den vej, eller den ”praksis-form”, vi vil beskæftige os med på forløbet her – er anderledes funderet. I stedet for primært at være beskæftiget med at komme et bestemt sted – hvilket er og kan være helt sandt – så handler dette forløb om at lære at tale og danse med det, der allerede er. At lære at forstå det, som hele tiden tilbydes os fra det ubevidste, og den information, der ligger til rådighed dér.

 

Freud har sagt, at drømmene er kongevejen til det ubevidste. Men der er mange andre steder, hvor vi kan få en kontakt med det ubevidste. Det kan vi igennem vores tanker, vores følelser, vores kroppe, og vores handlinger; fx i vores relationer. Med andre ord er der meget rig lejlighed til faktisk at lære sit ubevidste at kende. Der er masser af døre, der står åbne. Men da det ubevidste er et slags lukket land, hvis man ikke kan forstå dets sprog, så vælger mange af os ikke at tage imod de tilbud, der ustandseligt kommer fra kroppen, fra følelserne, fra drømmene, og fra vores handlinger. Hvilket har den konsekvens, at store dele af os selv forbliver lukket land.

 

Arbejdet med først at få kontakt med, dernæst at kunne navigere i det ubevidste rummer derfor muligheden for at blive mere hel. At være i dialog og kontakt med sit eget ubevidste er en hovedvej til at blive mere hel, mere ægte, mere autentisk. Og dermed øge kontakten med sig selv. Prisen for ikke at tage imod de tilbud, der kommer fra det ubevidste er selvsagt stor og åbenbar: Man føler, man er en gåde for sig selv. Og at de andre er. Jeg kender ikke årsagerne til, at jeg tænker de tanker, jeg tænker. Jeg kender ikke årsagerne til de følelser, der er i min og andres kroppe. Jeg ved ikke, hvad det betyder, at jeg bliver ved at drømme, som jeg gør. Jeg forstår ikke, hvorfor jeg havner i de konflikter, som jeg gør i mine relationer.

 

Forløbet henvender sig altså til mennesker, som enten har erfaring med nogle af de ovennævnte teknikker; og som ønsker flere navigationsmuligheder. Eller blot og bart til mennesker, som har lyst til at tage nogle flere og dybere spadestik i deres egen udviklingsproces.

 

TEMAER PÅ UNDERVISNINGS-GANGENE

 

Vi vil på forløbet arbejde med følgende temaer:

  1. Teoretisk forståelse af, hvad det ubevidste er, og derfor hvad bevidsthed er
  2. At få etableret en kontakt med det ubevidste
  3. Arketyperne (fx skyggen, anima/animus, og visdoms-arketypen)
  4. Nattens drømme
  5. Tanke-strukturer
  6. Mindfulness og meditation
  7. Relationer
  8. Fremtid – hvordan kan jeg arbejde videre efter forløbet

 

FORLØBETS RAMME

Forløbet strækker sig over 2 måneder, med en mødegang hver 3. uge på forskellige hverdage (se nedenfor). Hver mødegang varer 2,5 time timer; fra kl. 18:30-21. Hvis der er en gang man ikke kan deltage, vil man få tilsendt optagelser af undervisnings-gangen, så man kan holde sig ajour. Der vil nemlig være et tema hver gang. Og til dette tema hører der specifikke øvelser, meditationer, refleksioner, som man skal arbejde med i de mellemliggende perioder mellem undervisnings-gangene.

 

Forløbet koster 350 kroner pr. gang (1750 kroner i alt). Når du tilmelder dig, så send en kort beskrivelse af dig selv og din motivation for at deltage, på ca. en halv A4 side

 

TILMELDING OG BETALING

Skriv en mail til simonvjh@gmail.com. Når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser, overfører du beløbet til Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank).

 

DETTE FÅR DU BRUG FOR I FORLØBET

Motivationen er vigtig; at du faktisk svinger med de forestillinger, der er beskrevet ovenstående; og at du derfor har lyst til at arbejde med dig selv. Herudover får du brug for – dette gælder kun på mødegangene – en god internetforbindelse, og et lokale med ro, sådan at du kan fordybe dig. I online undervisning skaber man selv rammen; og jo bedre man holder den, jo mere kan man forvente at få ud af forløbet. Notesbog, fysisk eller elektronisk, som du kan anvende til dit hjemmearbejde.

 

DATOER FOR MØDEGANGENE

Mandag d. 10. maj

Tirsdag d. 1. juni

Onsdag d. 23. juni

Mandag d. 12. juli

Onsdag d. 4. august