9-11 JULI 2021

SOMMER RETREAT – YOGA, NATUR, MEDITATION, BÆREDYGTIGHED

 

VELKOMMEN

Et af hovedformålene med dette retreat er at vise veje til, hvordan det er muligt at forene det at være i naturen med det at praktisere yoga, mindfulness og meditation. Når vi tager yoga og/eller meditation med ud i naturen befrugtes vores praksis af naturen. Det samme gælder vores naturoplevelser. Det andet hovedformål med retreatet er at forsøge at gøre forbindelsen til naturen tættere. Jo tættere en relation vi har til naturen – det gælder også alle andre relationer – jo mere vil vi være motiveret til at passe på den og derfor handle mere bæredygtigt. Basalt set handler retreatet om at kultivere det sted inde i os, som er naturligt motiveret til at gøre noget godt: Noget godt for sig selv, noget godt for naturen, noget godt for det fællesskab man er en del af. Selve naturen omkring Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, er en ideel ramme til formålet, med smuk natur, dejlige have-områder og 12 min gang til havet.

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING

Som der står ovenfor, så vil vi arbejde med natur-baserede måder at praktisere meditation på. Meditations-delen på retreatet baserer sig derfor primært på de fire elementer: jord, vand, ild, luft. Opgaven bliver bl.a. at opdage sammenhængen mellem den ydre og indre natur, som begge bæres af de fire elementer. Vi vil dog også anvende mere basal mindfulness og meditation. Og i sidste instans vil vi forsøge at lade denne mere basale mindfulness og meditation hænge bedre sammen med naturen og elementerne. Man vil altså modtage inspiration til, hvordan man fremadrettet kan lade sin eventuelle mindfulness/meditations-praksis befrugtes af de teknikker og værktøjer, vi anvender på retreatet. Eftersom vi kommer til at være meget udendørs, vil den meditative del også have fokus på det energetiske aspekt. Dette gør vi dels i meditative øvelser, der direkte adresserer kroppens energi-system og chakraer. Dels arbejder vi med healing. Den type af healing, vi anvender, kan absolut alle være med til, og den kræver ingen forudgående erfaringer med healing.

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på 2 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) Dels at udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en såkaldt holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen på et fysiologisk plan, da mange af kroppens dårlige vaner afbrydes og erstattes af mere hensigtsmæssige vaner. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans og fri bevægelse bruger vi, så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

PROGRAM

FREDAG
10:30 Ankomst til Mellem-Rummet (evt. mulighed for ankomst aftenen inden; aftal med retreat-stedet)
12 Frokost
13-19 Undervisning og praksis
19 Aftensmad
20:30-21/21:30 Aftenundervisning

LØRDAG
7-8:30 Morgenpraksis
8:30 Morgenmad
9:30-13 Undervisning og praksis
13 Frokost
PAUSE
16-19 Undervisning og praksis
19 Aftensmad
20:30-21:00/21:30 Aftenundervisning

SØNDAG
6:30-8:00 Morgenpraksis
8 Morgenmad
9-13:30 Undervisning og praksis
13:30 Afrejse og frokost (Man får frisksmurte sandwiches til at tage med sig hjem)

PRIS

Deleværelse: 3.600 kr (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn. Antallet varierer pga. varierende deltagerantal)
Dobbeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 4.300 kr (begrænset antal)
Prisen inkluderer udover undervisning og logi: Alle måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), som er økologiske og vegetariske/semivegetariske, frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.

TILMELDING OG BETALING

For tilmelding send en mail til: simonvjh@gmail.com. Oplys her dit fulde navn og telefonnummer, og om du ønsker dobbelt-, enkelt- eller deleværelse. Når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages: Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Enten i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetales et depositum på kr. 1500 samtidig med din tilmelding. Restbetaling skal ske senest 10 dage før retreat start. Betaler du i én rate, overfører du hele beløbet, når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser: Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)

Retreatet løber fra fredag d. 9. juli-søndag d. 11. juli. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 13:30. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou. Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 15:45. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn. Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

Hvis retreatet, fx pga. force majore, eksempelvis ændringer mht. corona, ikke skulle være muligt at gennemføre, findes en ny dato for afholdelse af retreatet. Der tages også forbehold for andre ændringer.

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HJEMMESIDE
simonvjhansen.dk/
KOMMENDE RETREATS OG KURSER
simonvjhansen.dk/retreats-og-kurser/
HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER
simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/
FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE
facebook.com/simonvittusjasperhansen/
MIN BLOG OM MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, KREATIVITET
simonvjhansen.dk/blog/