10. – 12. juli 2020

Sommer Retreat – Yoga, natur, meditation og bæredygtighed

VELKOMMEN
Her er muligheden for at bruge nogle sommerdage til fordybelse. Udover yoga og meditation, vil vi være i og inddrage naturen, som er så smuk ved Mellem-rummet og på Samsø. Og som giver så ideelle muligheder for at praktisere både yoga og meditation ude i naturen. Selve kursus-ejendommen – en trelænget totalrenoveret gård – omgives af dejlige udendørs- og have-områder. Og havet ligger 10 min. gang fra Mellem-rummet. Retreatet er både tiltænkt dem, der prioriterer afspænding, og dem, der har blod på tanden til meget af praksis. Der vil blive rum til begge dele. Nybegyndere kan derfor også være med på dette retreat.

YOGA OG MEDITATION I NATUREN
Mange mennesker kender til at sætte stor pris på at være i naturen. Og mange mennesker sætter stor pris på yoga og meditation. Alt for få mennesker har erfaring med, hvordan disse to supplerer hinanden på absolut bedste vis. Selve yoga- og meditations-praksis befrugtes ved af laves i naturen. Og vores oplevelse og samhørighed med naturen vokser ligeledes, når vi tager vores praksis med dérud. Meditations-delen i naturen vil inddrage elementerne: Dvs. havet, luften, jorden og ild/varme.

BÆREDYGTIGHED
Endelig vil vi arbejde med bæredygtighed. Bæredygtighed væver vi ind i aktiviteterne udendørs, og vi forsøger med denne bæredygtigheds-vinkel at opnå en endnu tættere kontakt med naturen. Denne tættere kontakt vil vi arbejde med både i meditation og i refleksioner over, hvordan det kan motivere os til at blive bedre til at passe på naturen og kloden. Og dermed bidrage til den samlede livskvalitet – også når vi tager hjem fra retreatet. En forudsætning for at vi kan handle mere bæredygtigt er, at vi med tiden lærer at være i et mere samhørigt forhold med naturen.

YOGA OG KROPS-PRAKSIS
Den primære yoga-form er den klassiske hatha yoga. Vi supplerer dog med både vinyasa, yin yoga, pilates og dans. For at give kroppen så meget næring og inspiration som muligt.

MEDITATION OG MINDFULNESS
Som nævnt ovenfor vil mindfulness- og meditations-delen foregå udendørs, og således forsøger vi at koble os sammen med og op på naturen. Herudover er selve meditations-undervisningen funderet i to forskellige og kompatible værktøjskasser. Den ene er Femkanten, som er en meget anvendelig meditations-model, opfundet af Jes Bertelsen på Vækstcenteret. Modellen hedder Femkanten, fordi den anbefaler, at meditation altid inkluderer fem grund-kompetencer, som alle mennesker allerede er i besiddelse af. De fem kompetencer er:
– Kroppen
– Åndedrættet
– Opmærksomheden el. bevidstheden
– Hjertet
– Det kreative

Den anden grundpille i meditations- og mindfulness-træningen på dette retreat er den klassiske mindfulness, som formuleret af Jon Kabat-Zinn. Man kan formulere formålet med både mindfulness og meditation på i hvert fald to måder: 1) Det er en træning i at komme til stede i det nuværende øjeblik, i nuet. 2) Det er en træning i at forøge kontakten til sin egen kerne.

UNDERVISER – SIMON VITTUS JASPER HANSEN
Simon er cand.mag. i filosofi og kommunikation – med speciale i forskning i meditation og mindfulness. Han er yogalærer-uddannet fra to uddannelser: En 200 timers grunduddannelse fra Thailand. Og en overbygning, 300 timer, fra Danmark. Begge uddannelser er taget hos israelsk-amerikanske Ph.d. Shy Sayer. Endvidere certificeret psykoterapeut. Og uddannet mindfulness-instruktør fra Århus Universitet i MBSR-systemet. Simon bor i tilknytning til Vækstcenteret i Nørre Snede, og lever et liv med meditation og spirituel praksis som omdrejningspunkt. Her modtager han undervisning og supervision i meditation.

PROGRAM
FREDAG
10:30-12:00 Ankomst til Mellem-rummet. Indlogering med kaffe, the og frugt.
PAUSE
13:00-19:00 Undervisning og praksis (inkl. lang pause)
19:00 Aftensmad
20-20:30/21 Aftenundervisning

LØRDAG
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12:00 Frokost
PAUSE
15-18 Undervisning og praksis
18 Aftensmad
20-20:30/21 Aftenundervisning

SØNDAG
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12:00-14:00 Afrejse fra Mellem Rummet

PRIS
Deleværelse: 3.500 kr (Store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 andre afhængigt af deltagerantal)
Dobbeltværelse: 4.000 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 4.200 kr (begrænset antal)
Early bird: Rabat på 400, ved tilmelding to måneder inden rettreat-start.

FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)
Retreatet løber fra fredag d. 10. juli-søndag d. 12. juli. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.

Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 13.15. Mellem-rummet, hvor retreatet afholdes ligger 5 km fra Sælvig Havn.
Sejler man fra Kallundborg skal man bestille billetter (http://www.faergen.dk/) til den færge, der afgår fra Kallundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.
Prisen inkluderer: indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, økologiske, vegetariske måltider, fri frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.
Begrænset antal pladser.
Prisen er eksklusiv transport.

TILMELDING
Send en mail til: simonvjh@gmail.com
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker dobbelt, enkeltværelse eller deleværelse.
Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.500 kr til:
Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank)
Husk at skrive dit navn og tekst “Retreat” ved overførslen.
Restbetaling senest 10 dage før retreat start
Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

AFBUD
I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreat start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person.
Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.

AFLYSNING
Måtte det uventede ske, at retreatet aflyses af arrangør tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.

SPØRGSMÅL
Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com