SOMMER RETREAT – YOGA, NATUR, MEDITATION, BÆREDYGTIGHED

 

VELKOMMEN

Et af formålene med retreatet er at vise veje til, hvordan det er muligt at forene det at være i naturen med det at praktisere yoga, mindfulness og meditation. Når vi tager yoga og meditation med ud i naturen befrugtes vores praksis af naturen. Praksis næres af naturen på måder, som ikke sker, når man praktiserer indendørs. Det samme gælder vores naturoplevelser: Vi får en anden kontakt til naturen, når vi tager praksis med ud. Det andet hovedformål med retreatet er at forsøge at gøre forbindelsen til naturen stærkere. Jo mere forbundet vi føler os til naturen, jo mere vil vi være motiveret til at passe på den og derfor handle mere bæredygtigt. Basalt set handler retreatet om at kultivere det sted inde i os, som er naturligt motiveret til at gøre noget godt: Noget godt for en selv, noget godt for naturen, og noget godt for det fællesskab, man er en del af. Selve naturen omkring Møn Retreat Center, hvor retreatet afholdes, er en ideel ramme til formålet, med smuk natur, dejlige have-områder og 15 min gang til havet.

 

 

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING

Som ovenfor nævnt, vil vi arbejde med natur-baserede måder at praktisere meditation på. Meditations-delen på retreatet baserer sig primært på de fire elementer: jord, vand, ild, luft. Vi vil dog også anvende mere basal mindfulness og meditation. Og i sidste instans vil vi forsøge at lade denne mere basale mindfulness og meditation hænge bedre sammen med naturen og elementerne. Man vil altså modtage inspiration til, hvordan man fremadrettet kan lade sin eventuelle mindfulness/meditations-praksis befrugtes af de teknikker og værktøjer, vi anvender på retreatet. Eftersom vi kommer til at være meget udendørs, vil den meditative del også have fokus på det energetiske aspekt. Dette gør vi dels i meditative øvelser, der direkte adresserer kroppens energi-system og chakraer. Dels arbejder vi med healing. Den type af healing, vi anvender, kan absolut alle være med til, og den kræver ingen forudgående erfaringer med healing.

 

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Her har vi ekstra fokus på 3 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) At udføre øvelserne med mere korrekthed. 3) At blive længere i stillingerne, sådan at bl.a. styrke-elementet fremhæves. Vi anvender altså en holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels, at få mere ud af yogaen, da mange af ens dårlige vaner afbrydes. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans bruger vi for så kroppen får lov at bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for også at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

PROGRAM

FREDAG

10:30 Ankomst til Møn Retreat Center (evt. mulighed for ankomst aftenen inden; aftal med retreat-stedet)

12 Frokost

13-19 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:30-21/21:30 Aftenundervisning

 

LØRDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:00 Morgenmad

10-13 Undervisning og praksis

13 Frokost

PAUSE

16-19 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:30-21:00/21:30 Aftenundervisning

 

SØNDAG

6:30-8:00 Morgenpraksis

8 Morgenmad

9-13:30 Undervisning og praksis

13:30-14:00 Afrejse

 

 

LOGI OG VÆRELSES-TYPER

 

På Møn Retreat Center er der tre slags værelser:

2 Enkeltværelser

16 Dobbeltværelser

3 Deleværelser i små sovesale (man deler værelse med 2, 3 eller 5 andre af samme køn. Antallet varierer pga. forskellighed i antal af tilmeldte)

 

PRISER OG BETALING

3600 kr. i deleværelse i de små sovesale

4150 kr. i dobbeltværelse

4300 kr. i enkeltværelse

Priserne inkluderer udover undervisning og logi: økologiske, vegetariske/semivegetariske måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), frugt, snacks, kaffe og the. Sengelinned og håndklæder. Mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr.

 

TILMELDNING OG BETALING

Send en mail til simonvjh@gmail.com. Og oplys hvilken værelses-type, du ønsker. Når du har modtaget svar om, at der er flere pladser, og at din ønskede værelses-type er mulig, skal betalingen foretages. Enten i én eller to rater. Betales i to rater, indbetales et ikke-refunderbart depositum i første rate på kr. 1500. Restbetalingen skal ske senest ti dage inden retreat-start. Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum eller det fulde beløb. Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit navn og “retreat” ved overførslen (eks. ”Hanne Nielsen retreat”). Bliver du forhindret i at deltage, kan du overdrage pladsen til en anden.

 

FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

Hvis retreatet pga. force majore, fx ændringer mht. corona, ikke skulle være muligt at gennemføre, har man fri mulighed for at tilmelde sig et andet af mine retreats eller kurser.

 

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

 

HJEMMESIDE
simonvjhansen.dk/

KOMMENDE RETREATS OG KURSER
simonvjhansen.dk/retreats-og-kurser/

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE
www.facebook.com/simonvittusjaspe…=admin_todo_tour

MIN BLOG OM MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, KREATIVITET
simonvjhansen.dk/blog/