27-29 oktober

LÆR MINDFULNESS, LÆR YOGA, LÆR MEDITATION – RETREAT FOR BEGYNDERE

VELKOMMEN
Dette retreat er lavet til begyndere, nybegyndere; og mennesker, som føler, at de gerne vil modtage ABC’en for mindfulness, yoga og meditation. Mao. kommer vi til at arbejde med grundighed og systematik gennem det mest fundamentale inden for mindfulness, yoga og meditation. Erfaringen viser nemlig, at jo mere grundigt og systematisk man gennemgår fundamentet, jo mere kan man få ud af sin yoga, mindfulness og meditation. Retreatet er altså lavet til mennesker, som via den ovenstående undervisning, ønsker sig redskaber, som gør, at man efter retreatet har fundamentet til at fortsætte sin praksis derhjemme. Et basalt princip for retreatet er, at vi kommer til vægte den uformelle praksis højere end sædvanligt; hvilket vil sige, at vi kommer til at arbejde meget med de praksis-former, som understøtter, at mindfulnees og nærvær kan blive en integreret del af ens hverdag.

ANDET, DU LÆRER PÅ RETREATET
På retreatet gennemgår vi den vigtigste og nye forskning i mindfulness og meditation. Og da vi har fokus på det anvendelsesorienterede, så anser vi ikke kun praksis for at være det, der foregår på puden eller på måtten. At praktisere mindfulness og meditation skal i sidste ende befrugte ens dagligdag og almindelige liv. Og vi kommer derfor til at arbejde med, hvordan man kan praktisere mindfulness og meditation ude i det almindelig liv – mens det leves. Vi kommer derfor til at arbejde med følgende emner:
– Mindful kommunikation
– Mindfulness i relationer
– Hvordan man bruger mindfulness og meditation til at opnå sine drømme

PRINCIPPER FOR DETTE RETREAT
Som mindfulness-, yoga- og meditations-underviser er det en konstant opgave at forsøge at gøre den undervisning og den pædagogik, man anvender bedre. På måder som gør, at praksis passer bedre og bedre sammen med vores almindelige liv. Vi bygger derfor retreatet op på følgende principper:
– Det skal være praktisk anvendeligt
– Videnskabelig og ikke-dogmatisk og ikke-religiøs tilgang
– Det skal kunne overføres og anvendes i hverdagen
– Uambitiøst og realistisk ift. forventninger til en selv og ens praksis
– Sammen intenderer vi at værne om en venlig og hverdags-forankrede atmosfære, som kan understøtte lærings-miljøet
– Undervisningen bygger på følgende værktøjs-kasser: Dels den klassiske hatta yoga, som suppleres af pilates, og yin- og vinyasa-yoga. Mindfulness-undervisningen baseres på den tilgang, som Jon Kabat-Zinn har fremlagt i MBSR-systemet. Ellers baserer undervisningen sig på de principper, som er fremlagt af Jes Bertelsen i Vækstcenter-pædagogikken.

UNDERVISER – SIMON VITTUS JASPER HANSEN
Simon er uddannet cand.mag. i filosofi, videnskabsteori og kommunikation, fra Roskilde Universitet – med speciale i forskning i mindfulness og meditation. Han har arbejdet en årrække på Københavns Universitet som kommunikations-underviser. Siden 2012 selvstændig med mindfulness og meditation. Er derudover certificeret psykoterapeut fra en af landets 4-årige og tværministerielt godkendte psykoterapeut-uddannelser (ID Academy). Endvidere uddannet yogalærer fra uddannelser i Thailand og Danmark. Endelig uddannet mindfulness underviser i MBSR-systemet fra Århus Universitet. Simon bor til daglig på Vækstcenteret i Nørre Snede, og lever et liv – både professionelt og privat – som handler om meditation, krops-arbejde og selvudvikling. Se mere om Simon her: http://simonvjhansen.dk

PRAKTISK
PRIS
Deleværelse: 3.600 kr (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn afhængigt af deltagerantal)
Dobbeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 4.300 kr (begrænset antal)
Prisen inkluderer følgende: Indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, økologiske, vegetariske/semivegetariske måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)
Retreatet løber fra fredag d. 27. november-søndag d. 29. november. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.
Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 13.15. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes ligger 5 km fra Sælvig Havn.
Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

TILMELDING
Send en mail til: simonvjh@gmail.com
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker dobbelt, enkeltværelse eller deleværelse. Betalingen sker til: reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og tekst “retreat” ved overførslen (eks. ”Hanne retreat”). Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

AFBUD
I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreatstart tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person. Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.

AFLYSNING
Måtte det uventede ske, at retreatet aflyses af arrangør, tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.

SPØRGSMÅL
Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com