12-14 november

LÆR MINDFULNESS, LÆR YOGA, LÆR MEDITATION – RETREAT FOR BEGYNDERE

VELKOMMEN

Dette retreat er lavet til begyndere, nybegyndere; og mennesker, som føler, at de gerne vil modtage ABC’en for mindfulness, yoga og meditation. Mao. kommer vi til at arbejde med grundighed og systematik gennem det mest fundamentale inden for mindfulness, yoga og meditation. Erfaringen viser nemlig, at jo mere grundigt og systematisk man gennemgår de fundamentale elementer, jo mere kan man få ud af sin yoga, mindfulness og meditation. Retreatet er altså lavet til mennesker, som via den ovenstående undervisning, ønsker sig redskaber, som gør, at man efter retreatet har fundamentet til at fortsætte sin praksis derhjemme.

 

ANDET, DU LÆRER PÅ RETREATET

På retreatet gennemgår vi den vigtigste og nye forskning i mindfulness og meditation. Og da vi har fokus på det anvendelsesorienterede, så anser vi ikke kun praksis for at være det, der foregår på puden eller på måtten. At praktisere mindfulness og meditation skal i sidste ende befrugte ens dagligdag og almindelige liv. Og vi kommer derfor til at arbejde med, hvordan man kan praktisere mindfulness og meditation ude i det almindelig liv – mens det leves. Vi kommer derfor til at arbejde med følgende emner:

– Mindful kommunikation

– Mindfulness i relationer

– Hvordan man bruger mindfulness og meditation til at opnå sine drømme

 

PRINCIPPER FOR DETTE RETREAT

Som mindfulness-, yoga- og meditations-underviser er det en konstant opgave at forsøge at gøre den undervisning og den pædagogik, man anvender bedre. På måder som gør, at praksis passer bedre og bedre sammen med vores almindelige liv. Vi bygger derfor retreatet op på følgende principper:

– Det skal være praktisk anvendeligt

– Videnskabelig og ikke-dogmatisk og ikke-religiøs tilgang

– Det skal kunne overføres og anvendes i hverdagen

– Uambitiøst og realistisk ift. forventninger til en selv og ens praksis

– Sammen intenderer vi at værne om en venlig og hverdags-forankrede atmosfære, som kan understøtte lærings-miljøet

– Undervisningen bygger på følgende værktøjskasser: Dels den klassiske hatha yoga, som suppleres af pilates, yin- og vinyasa-yoga. Mindfulness-undervisningen baseres på den tilgang, som Jon Kabat-Zinn har fremlagt i MBSR-systemet. Herudover baserer undervisningen sig på de principper og praksis-former, som er fremlagt af Jes Bertelsen i Vækstcenter-pædagogikken.

PROGRAM

FREDAG

10:30 Ankomst til Mellem-Rummet (evt. mulighed for ankomst aftenen inden; aftal med retreat-stedet)

12 Frokost

13-19 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:30-21/21:30 Aftenundervisning

 

LØRDAG

7-8:30 Morgenpraksis

8:30 Morgenmad

9:30-13 Undervisning og praksis

13 Frokost

PAUSE

16-19 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:30-21:00/21:30 Aftenundervisning

 

SØNDAG

6:30-8:00 Morgenpraksis

8 Morgenmad

9-13:30 Undervisning og praksis

13:30 Afrejse og frokost (Man får frisksmurte sandwiches til at tage med sig hjem)

 

PRIS

Deleværelse: 3.600 kr (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn. Antallet varierer pga. varierende deltagerantal)

Dobbeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal)

Enkeltværelse: 4.300 kr (begrænset antal)

Prisen inkluderer udover undervisning og logi: Alle måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), som er økologiske og vegetariske/semivegetariske, frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.

TILMELDING OG BETALING

For tilmelding send en mail til: simonvjh@gmail.com. Oplys her dit fulde navn og telefonnummer, og om du ønsker dobbelt-, enkelt- eller deleværelse. Når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages: Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Enten i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetales et depositum på kr. 1500 samtidig med din tilmelding. Restbetaling skal ske senest 10 dage før retreat start. Betaler du i én rate, overfører du hele beløbet, når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser: Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

 

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)

Retreatet løber fra fredg d. 12. november-søndag d. 14. november. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 13:30. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.

 

Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 15:45. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn.

 

Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

 

FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

Hvis retreatet, fx pga. force majore, eksempelvis ændringer mht. corona, ikke skulle være muligt at gennemføre, findes en ny dato for afholdelse af retreatet. Der tages også forbehold for andre ændringer.

 

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HJEMMESIDE
simonvjhansen.dk/

KOMMENDE RETREATS OG KURSER
simonvjhansen.dk/retreats-og-kurser/

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE
https://www.facebook.com/simonvittusjasperhansen/

MIN BLOG OM MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, KREATIVITET
simonvjhansen.dk/blog/