D. 30/12-2/1

4-DAGES NYTÅRS RETREAT (PÅ SELVE NYTÅRS AFTEN)

VELKOMMEN

Vi vil på retreatet benytte nytåret som en lejlighed til fordybelse. Og der vil også blive plads til fejring af selve nytårsaften (se program nedenstående).  Nytåret er en god lejlighed til at se tilbage og afklare året, der er gået. Og samtidig se frem mod det år, der venter rundt om hjørnet. Herudover vil vi fejre selve nytåret, dvs. d. 31. december, med nytårs-middag og et lille ritual.

 

Et retreat – uanset hvilket slags – har altid kun ét formål: At skabe rammerne for at forbedre kontakten med ens kerne, den man egentligt er. Og dermed de potentialer, som ligger gemt dybere inde i en selv. Denne kontakt muliggøres bl.a. gennem den afspænding og afstressning, et retreat tillader samt den intensivering, som den fysiske og meditative praksis tilvejebringer. Retreatet veksler mellem fysisk yoga, siddende meditation/mindfulness, og liggende afspændings-øvelser. Hertil kommer et teoretisk aspekt, samt en nødvendig erfaringsdeling af egne oplevelser og læring. Både helt nybegyndere og mere erfarne kan være med på retreatet.

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på 2 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) At udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels, at få mere ud af yogaen, da mange af ens dårlige vaner afbrydes. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans bruger vi for så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for også at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

 

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING

Den mest basale form for meditation er mindfulness. Den type mindfulness, vi anvender har rødder i det internationalt akkrediterede MBSR-program, i hvilket jeg er uddannet. Mindfulness-praksis tilsigter i første omgang, at man kan være vidne til tanker og følelser, uden nødvendigvis at blive revet med af disse. Samtidig tilsigter mindfulness-praksis en større intensitet i netop den oplevelse, man har. Dvs. et større nærvær og et større engagement i netop den kontekst og hverdag, man lever og befinder sig i. Herudover anvender vi meditations-former, som primært kommer fra Vækstcenter-pædagogikken. Vækstcenter-pædagogikken er udviklet af Jes Bertelsen på Vækstcenteret gennem mere end 35 år. En essens af vækstcenter-pædagogikken er meditations-modellen kaldet femkanten. Femkanten peger i al sin enkelthed på, at vi, for at få det størst mulige udbytte af meditation, bør inkludere fem – deraf navnet femkanten – medfødte kompetencer, som alle mennesker derfor er i besiddelse af. Disse fem medfødte kompetencer er: Kroppen, åndedrættet, opmærksomheden/bevidstheden, hjertet, og det kreative. Endelig inkluderer retreatet også arbejde med energi-kroppen. Vi vil arbejde med øvelser i energi-systemet og chakraerne, heriblandt healing. Den healings-form, vi anvender, kan anvendes af alle.

 

PROGRAM

 

TORSDAG

10:00-13:00 Undervisning og praksis

13:30 Frokost

PAUSE

15-18 Undervisning og praksis

18:30 Aftensmad

20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

 

FREDAG

10-14:00 Undervisning og praksis

14:30 Frokost

PAUSE

16-18 Undervisning og praksis

18 Nytårsmiddag med mulighed for dronningens nytårstale (Man bliver så længe man vil til middagen, hvorefter vi mødes 22:30)

22:30-00:30 Undervisning med lille nytårs ritual, champagne m/u alkohol, meditation og dans

 

LØRDAG

10:00-13:00 Undervisning og praksis

13:30 Frokost

PAUSE

15-18 Undervisning og praksis

18:30 Aftensmad

20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

SØNDAG

10-14:00 Undervisning og praksis

14 The, kaffe og snacks, og afrejse fra Duegaarden.

 

PRIS OG PRAKTISK INFORMATION

Deleværelse: 4.600 kr (Man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn)

Dobbeltværelse: 5.150 kr (begrænset antal)

Enkeltværelse: 5.300 kr (begrænset antal)

Dato og tidspunkter: torsdag d. 30. december 2020-søndag d. 2. januar 2021

Det er som regel muligt at ankomme aftenen før, for dem, der kommer længere væk. Dette aftaler man selv med retreats-stedet

Adresse: Duegården, Flade Klit 11, 7900 Nykøbing Mors

 

RETREAT STEDET: DUEGAARDEN VED LIMFJORDEN

Retreatet afholdes på kursus- og konference-stedet Duegaarden, i Nykøbing Mors, 75 km nordvest for Viborg. Området omrking Duegaarden byder på en enestående natur, som inviterer til stilhed og fordybelse. Selve Duegaarden ligger 3 minutters gang fra Limfjorden; med de smukke, stejle skrænter. Duegaarden drives af et ægtepar, som har drevet stedet siden 1981. Stedet har derfor en utrolig personlig charme og varme. Se evt. mere her: http://duegaarden.dk