Mindfulness og meditation for begyndere

Den mest almindelige måde at lære mindfulness og meditation er i grupper eller på kurser; fx sådanne 8-ugers kurser, jeg tilbyder med MBSR-programmet. Der kan dog være forskellige grunde til at ville lære om mindfulness og meditation i en individuel samtale. Den individuelle samtale indeholder muligheden for, at man kan stille alle de spørgsmål, man har om emnet. Og i det hele taget få en mere personlig introduktion til mindfulness og meditation.

Derudover muliggør den individuelle samtale, at man kan få en direkte feedback på ens praksis. Erfaringen viser med al tydelighed, at den individuelle sparring på ens mindfulness- eller meditations-praksis kan gøre praksis både mere præcis samt fritage en fra at spilde tid med noget, der ikke virker eller dur.

Mindfulness og meditation til erfarne

Den mest almindelige måde at lære mindfulness og meditation er i grupper eller på kurser; fx sådanne 8-ugers kurser, jeg tilbyder med MBSR-programmet. Der kan dog være forskellige grunde til at ville lære om mindfulness og meditation i en individuel samtale. Et af de emner, det kan betale sig at få sparring på som mere erfaren praktiserende, er de tanker og følelser, man har over for selve sin praksis: Dvs. de tanker og følelser, der viser sig i sig i forholdet til ens praksis.

Derudover kan de individuelle samtaler bruges til at adskille det, som er såkaldt biografisk stof fra det, der mere direkte handler om ens praksis. Desuden kan de individuelle samtaler også til at få justeringer på ens praksis. Dvs. justeringer som gør, at man bruger så lidt tid og energi som muligt på at bevæge sig ud på afveje med ens praksis. Erfaringen viser meget ofte, at den rigtige sparring på praksis kan have en afgørende forskel på, hvor meget man får ud af sin praksis.