Healing og Yoga therapy

Rigtigt mange mennesker går rundt med kroniske eller længerevarende skader eller lidelser i kroppen. Erfaringen viser, at mange af disse skavanker ikke kan behandles udelukkende med brug af fysiske terapier; fx fysioterapi, yoga eller genoptræning. Jeg har set mange gange, hvordan healing kan gøre noget for de længerevarende lidelser, som gør en afgørende forskel på processen.

En healingssession hos mig indeholder 4-5 elementer:

  • Samtale om skaden, ulykken eller det generelle behov (som dog ikke behøver at tage udgangspunkt i en skade, men også kan være led i personlig udvikling og/eller terapi)
  • Holdningsanalyse
  • Healing
  • Evt. genoptrænende øvelser, hvis dette ønskes
  • Afrundende samtale om virkning og fremtidige muligheder

Samtalen

Når mennesker har haft kropslige dysfunktioner gennem længere tid – enten fordi, man har været i en ulykke, eller fordi man har en kronisk/længerevarende lidelse – så er det erfaringen, at helings-processen går hurtigere – eller måske kun er mulig – hvis man tager samtalen i brug. Samtalen forsøger at afdække, hvad det er for følelser og udfordringer, man er plaget af – udover den kropslige dysfunktion. Og samtalen forsøger også at afklare, hvordan man bedst i fremtiden forsøger at forholde sig til disse følelser og udfordringer.

Holdningsanalyse

Holdningsanalysen bruger vi til at finde ud af, hvordan ulykken – eller det problem, du nu opsøger mig med – har påvirket din kropsholdning. Det er sådan, at alle mennesker – også dem, som ikke har været i en ulykke – har dårlig holdning enkelte steder. Hvis man så har en gammel skade, været med i en ulykke eller andet, så er det almindeligt, at den dårlige holdning øges. Et eksempel kan være, at man er blevet påkørt bagfra. Dette bevirker så evt., at der er bestemte steder i ryggen, man ikke kan strække helt ud. Hvilket så gør, at man får dårlig holdning gennem mange år dér – og at visse rygmuskler bliver slappe, da de aldrig bruges. Sådanne mønstre afdækker vi i holdningsanalysen. Og man modtager som klient konkrete øvelser og redskaber, man kan tage i brug for langsomt at ændre holdningen.

Healing

For nogle er healing et mystisk, tvivlsomt og uforklarligt fænomen. For andre – heriblandt mig – er healing en fuldstændig naturlig og almindelig kompetence, som mange  mennesker har. Og som erfaringsmæssigt kan gøre en stor forskel på fx gamle skader, ulykker og længerevarende lidelser. Der er intet ukult i healing. Og jeg har endnu aldrig oplevet at lave en healing, som ikke virkede. Healing, som aktivitet, er en bevidst overførsel af energi fra et menneske til et andet. Eller måske endnu mere præcist: Et møde mellem to energi-systemer. Jo mere bevidsthed og kontrol, man har over sit eget energi-system, jo bedre kan man bruge det til at hjælpe andre, fx i healing.

Genoptrænende øvelser

Hvis man ønsker det, er det muligt at få øvelser med hjem efter healings-sessionen, som aktivt kan hjælpe med til at genoptræne ens holdning. Og dermed udbedre skaden. Da de dårlige kropsholdninger er et meget udbredt fænomen, tilbyder jeg også denne behandling, selvom man ikke har deciderede skader eller ulykker i bagagen.

Afrundende samtale

Vi afslutter med en kort samtale om virkningerne. Og hvad du kan gøre i fremtiden for at arbejde videre med det. Ofte ser jeg, at healing sætter nogle processer i gang, som varer i dage eller uger. Hvis man ønsker det, kan man også efter noget tid lave en ny tid med healing og/eller samtale, så behandlingen kan fortsættes.